Tienen zoekt vrijwilligers voor het basisonderwijs

De coronacrisis zorgt opnieuw voor een hoge nood aan extra helpende handen in de Tiense basisscholen. Daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers met een pedagogische achtergrond of ervaring.

Het wordt voor de 12 stedelijke basisscholen van Tienen steeds moeilijker om kwalitatief onderwijs aan te bieden in deze moeilijke omstandigheden. De scholen zoeken daarom vrijwilligers om toezicht te houden in de klassen en op de speelplaats, of om kleine activiteiten in goede banen te leiden. 

Proactief

"We hebben dit ook tijdens de vorige coronapieken gedaan", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Deze keer werken we vooral proactief, want we verwachten nog veel problemen in de periode tot de kerstvakantie. We zoeken vrijwilligers tussen 18 en 65 jaar, die niet behoren tot een risicogroep en die een pedagogische achtergrond hebben of ervaring met het werken met kinderen." 

Geen les geven

"Het is niet de bedoeling dat deze mensen les gaan geven", verduidelijkt Partyka. "Maar ze kunnen bijvoorbeeld wel toezicht houden aan de schoolpoort of op de speelplaats. Ze kunnen ook helpen bij het knutselen of een wandeling maken met de kinderen. Morgen begint er trouwens al iemand in de school in Oplinter."

Wie zich engageert, wordt verzekerd en krijgt een vrijwilligersvergoeding. Kandidaten kunnen zich melden bij de dienst jeugd en Huis van het Kind of hier

Meest gelezen