Nicolas Maeterlinck

Vaccinatiecentrum Roeselare prikt minder door protestactie landbouwers: “Maar iedereen zal z’n prik krijgen”

Door een protestactie van landbouwers zal er woensdagmiddag in het vaccinatiecentrum van Roeselare minder gevaccineerd worden dan gepland. Honderden tractoren zullen rondjes rijden op de ring van Roeselare, met de nodige verkeershinder tot gevolg. “We hebben de mensen opgebeld om een dag eerder of later te komen”, zegt Dieter Ducoulombier van het vaccinatiecentrum.

“Door de actie hebben we beslist om een aantal prikken te verplaatsen”, vertelt Dieter Ducoulombier van het vaccinatiecentrum. “We hebben de mensen opgebeld met de vraag of ze een dag eerder of later konden komen. Op die manier blijft de toegang naar het vaccinatiecentrum zo makkelijk mogelijk voor de mensen.”

Rustige namiddag

“’s Morgens gaat de vaccinatie door zoals gepland, maar in de namiddag beperken we het aantal prikjes. We hebben alle mensen die we via de telefoon konden bereiken, verplaatst. Uiteindelijk moeten we maar één lijn openhouden voor de mensen die we niet konden bereiken en voor de mensen die niet op een ander moment konden komen. In totaal gaan we morgenmiddag maar een kwart van het normaal aantal vaccins zetten. De andere 75 procent is dus vervroegd of verlaat.”

Meest gelezen