Woonzorgcentrum uit Menen is hit (met miljoenenpubliek) op TikTok: hun filmpje op de tonen van Kesha gaat de wereld rond

Enkele bewoners van woonzorgcentrum Groenhof in Menen zijn sinds kort populair op het socialemediaplatform TikTok. Animator Arne Tant maakte samen met hen een TikTok-filmpje dat nu heel de wereld rondgaat. “De reactie van de familie is het leukst.”

“Eigenlijk was het een zorgkundige die met het idee afkwam”, vertelt animator Arne. “Ze zag zo'n soort filmpje op TikTok en dacht: waarom doen wij dat niet in het woonzorgcentrum? Ons eerste filmpje had een half miljoen kijkers. Het nieuwe filmpje, dat we een tijdje geleden maakten, haalde 1,5 miljoen kijkers.”

Oudjes op TikTok

In het filmpje van een 30-tal seconden zie je enkele bewoners die een liedje uitbeelden. “Ze dansen op het liedje TikTok van Kesha. De bewoners zijn weinig vertrouwd met sociale media. Facebook kennen ze wel van naam, maar TikTok eigenlijk helemaal niet. We zeggen dat het een filmpje is om het woonzorgcentrum op een andere manier te tonen.”

“We hebben sommige stukjes met andere bewoners geprobeerd, maar dat lukte niet altijd even goed. De meeste deden het wel graag en hebben bepaalde stukken zelfs een paar keer opnieuw gedaan.” De familie van de bewoners reageert positief. "En dat is het leukste resultaat. De kinderen en achterkleinkinderen zitten ook op TikTok en zien dan opeens hun grootouders of overgrootouders verschijnen. Dat is heel verrassend.” Nog beter scoren is volgens Arne heel moeilijk. "Maar dat dacht ik de vorige keer ook. Dus we gaan het opnieuw proberen", vertelt Arne in Start Je Dag, Radio 2 West-Vlaanderen: 

Meest gelezen