Rob Engelaar

40 huiszoekingen in drugsdossier, onder meer in Antwerpen en Londerzeel

De politie is vanmorgen vroeg op 40 plaatsen binnengevallen in een onderzoek naar een drugsbende. De huiszoekingen vonden vooral plaats in Brussel en Wallonië, maar ook in Antwerpen en Londerzeel.

De huiszoekingen vonden onder meer plaats in de Brusselse gemeentes Evere en Sint-Joost-ten-Node, maar ook in Charleroi, Antwerpen en Londerzeel viel de politie binnen. Of er mensen gearresteerd zijn, en wat er in beslag is genomen, wordt hopelijk straks duidelijk.

Het federaal parket komt later vandaag met meer details over de operatie, die geleid werd door een onderzoeksrechter uit Charleroi. Maar nu al is bekend dat de zaak een uitloper is van het Sky ECC-dossier. Begin dit jaar slaagde de Belgische politie erin om versleutelde Sky ECC-telefoons te kraken. Die telefoons werken met een beveiligde app, waarmee criminelen veilig kunnen communiceren. Tot begin dit jaar dus. Sindsdien zijn er al tientallen dossiers opgestart waarin de gekraakte gegevens worden gebruikt.

Meest gelezen