Actie van Regenbooghuis Limburg op Wereldaidsdag in afgeslankte vorm omwille van coronamaatregelen

Het is vandaag Wereldaidsdag maar door de nieuwe coronamaatregelen kan de actie van het Regenbooghuis in Hasselt niet doorgaan zoals gepland.  Het was de bedoeling dat studenten Sociaal Werk van de PXL rode lintjes zouden uitdelen aan medestudenten. Die konden dan met dat lintje in het Regenbooghuis een goodiebag ophalen. Maar door het pas ingevoerde afstandsonderwijs moest dat plan last minute nog worden aangepast. 

Het Regenbooghuis Limburg had dit jaar voor Wereldaidsdag een actie uitgewerkt met de studenten van de opleiding Sociaal Werk van de PXL. Die zouden op de campus rode lintjes uitdelen. Zo'n lintje kon in het  Regenbooghuis in Hasselt ingeruild worden voor een goodiebag. Maar sinds deze week is de PXL opnieuw overgeschakeld op afstandsonderwijs en dus kon de actie, zoals gepland, niet doorgaan. 

(lees verder onder de foto)

Open huis vanmiddag in het Regenbooghuis om goodiebag af te halen

"We hebben snel moeten schakelen", lacht Manon van Engelen van het Regenbooghuis Limburg. "In plaats van de actie bekend te maken door rode lintjes uit te delen op de campus, heeft de PXL dat nu gedaan met berichten op haar sociale media. En ook de lectoren hebben vandaag voor hun online lessen even verwezen naar de Wereldaidsdag en de goodiebags die studenten vanmiddag in het Regenbooghuis in Hasselt coronaproof kunnen afhalen. Wie wil, krijgt er nog een kop warme choco bij", zegt van Engelen. 

We willen dit jaar op Wereldaidsdag ook aandacht vragen voor seksueel overdraagbare aandoeningen

Manon van Engelen, Regenbooghuis Limburg

"In de goodiebag zitten een paar leuke dingen maar ook veel informatie over aids en ook over seksueel overdraagbare aandoeningen. Want daar willen we ook aandacht voor vragen", zegt van Engelen. "Misschien is die info wel interessant voor de jongeren zelf, maar mogelijk hebben ze er ook wat aan in het kader van de opleiding die ze volgen. Er staan nu al enkele tientallen goodiebags klaar maar we zijn er nog aan het vullen. Iedereen is vanmiddag welkom."

Meest gelezen