Belga

Boetes voor schoolgaande jeugd op beruchte Lijnbus in Haacht

De Lijn heeft controles uitgevoerd en boetes uitgeschreven aan reizigers op lijn 515,  de beruchte bus die vorige week in het nieuws kwam toen de chauffeur weigerde te stoppen en 11 haltes voorbij reed. Er werden negen administratieve boetes uitgeschreven.

De buschauffeur van lijn 515 was vermoedelijk het "belletje trek" beu van de jongeren. Hij weigerde daarop te stoppen en bleef 45 minuten rijden zodat niemand van de bus kon stappen.

"Wij hebben maandag In de late namiddag een controle uitgevoerd op lijn 515", zegt Karen Van der Sype van De Lijn. "Dat is niet ongebruikelijk wanneer er problemen gemeld worden. Er worden dan controleurs ter plaatse gestuurd om te kijken wat er precies aan de hand is. Uit de controles is gebleken dat er een aantal reizigers waren die geen geldig vervoerbewijs bij zich hadden; sommigen reden zwart, anderen die een abonnement hebben maar dat niet op zak hadden, reden grijs. Daar zijn pv’s voor opgesteld."

Meer details over het incident van vrijdag op diezelfde bus in Haacht, zijn er nog niet. Dat onderzoek loopt. 

Meest gelezen