Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Vrouwentennisbond schorst alle toernooien in China uit ongerustheid rond "verdwenen" speelster Peng Shuai  

De internationale vrouwentennisbond WTA schorst alle toernooien in China naar aanleiding van de zaak rond de Chinese tennisspeelster Peng Shuai. De tennisster is al bijna drie weken van de radar verdwenen nadat ze een Chinese toppoliticus beschuldigd had van misbruik. 

De voorbije weken waren er afwisselend verontrustende en hoopgevende berichten over Peng Shuai. Eerst leek de 35-jarige Peng van de aardbol verdwenen, nadat ze op sociale media een vooraanstaand Chinees politicus beschuldigd had van seksueel misbruik.

Daarna schreef Peng dat ze veilig was, maar er werden vragen gesteld bij de oprechtheid van dat bericht wegens mogelijk beïnvloed door de Chinese autoriteiten. Internationale sportorganisaties maken zich duidelijk zorgen. En de WTA heeft nu dus beslist om de tennistoernooien in China voorlopig te schorsen.

Een straffe beslissing, want financieel zijn de belangen in het Aziatische land groot met maar liefst 10 toernooien. Lees meer bij Sporza. 

Meest gelezen