Radio 2

Botsauto’s op ijspiste in Knokke-Heist: "Een primeur in ons land"

Op de ijspiste van Knokke-Heist kan je nu ook met botsauto's rijden. Ice Bumper Cars: zo heet het Amerikaanse fenomeen, dat nu ook naar ons land overwaait. De ijspiste van Alain Degraed in Knokke-Heist heeft zo een Belgische primeur te pakken. 

Vanaf vrijdag kan je in Knokke-Heist terecht voor Ice Bumper Cars. In het Vlaams te omschrijven als botsauto’s op ijs. “Heel wat voorbijgangers stoppen even, want zoiets hebben ze nog nooit gezien”, zegt Alain. En gelijk hebben ze want Alain is de eerste in ons land die zo’n unieke ervaring aanbiedt.

“Ik zit al jarenlang in de branche en dan hoor je soms iets waaien over nieuwigheden op het ijs”, zegt Alain. “Toen we vorige winter dicht bleven, zijn we gaan brainstormen. Het was de bedoeling om onszelf heruit te vinden.” In Amerika bestaat het concept al langer. “Via een Europese leverancier heb ik er acht aangekocht. Het duurde zes maanden vooraleer ze geleverd werden, maar het is nu al de moeite. Voor ons land en Knokke-Heist is dit een mooie primeur.” 

Bekijk in dit korte filmpje hoe "botsen op het ijs" in zijn werk gaat:

Videospeler inladen...

De botsauto op ijs bedien je met twee hendels. “Op die manier ga je vooruit, neem je bochten of bots je tegen vrienden en familie.” Rond het wagentje zit een gigantische luchtband die ervoor zorgt dat de impact op de bestuurder beperkt blijft.

Online gaan de Ice Bumping Cars als een lopend vuurtje. “Ondertussen heb ik al heel wat reservaties voor vriendengroepen, teambuildings of bedrijven die langskomen. En we zijn nog niet open”, knikt hij. “We gaan de eerste dagen per rit werken. Dat kost 5 euro voor ongeveer een kwartiertje. Daarna gaan we de drukte evalueren en ons systeem eventueel bijsturen.”

Alles staat klaar om iedereen vanaf vrijdag 3 december tot zondag 9 januari te laten botsen op het ijs.

Meest gelezen