Diamantveiling brengt meer dan 1,2 miljoen euro op voor FOD Financiën

De openbare verkoop van 17 loten diamanten en edelstenen door de Fin Shop van de FOD Financiën heeft 1.222.310 euro opgebracht. Dat heeft de federale overheidsdienst meegedeeld.

Het hoge bedrag is vooral toe te schrijven aan twee loten die 454.092,10 en 358.826,60 euro in het laatje brachten. De Fin Shop bood 71 loten aan, waarvan er 17 verkocht werden.

De verkoop liep aan de hand van biedingen via mail en stond enkel open voor professionelen uit de diamantsector. Om 10 uur dinsdagochtend liep hij af. In totaal namen negen professionele verkopers deel.

In beslag genomen, afgestaan of achtergelaten

De diamanten en edelstenen werden verkocht via de douane. Ze werden ofwel in beslag genomen door de opsporingsdiensten, ofwel aan de staat afgestaan wegens te hoge invoerkosten, ofwel gewoon achtergelaten.

Fin Shop verkoopt namens de federale staat, de gewesten en de gemeenschappen roerende goeden die niet langer door de overheid worden gebruikt, roerende goederen die in beslag zijn genomen of verbeurd zijn verklaard door justitie of de douane, houtkappingen, goederen die voortvloeien uit erfloze nalatenschappen enzovoort.

In 2020 bedroeg de opbrengst van de verkopen 21 miljoen euro.

Meest gelezen