Rob Engelaar

Douanier aangehouden die met cryptotelefoon communiceerde met criminelen

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 38-jarige man uit Tessenderlo aangehouden. Hij werkte voor de diensten van douane in Antwerpen. De dertiger zou zelf via de app SKY ECC met andere criminelen gecommuniceerd hebben over de werking van de scanners en manieren om controles te misleiden.

Het parket heeft een 38-jarige man aangehouden die voor FOD Financiën, douane Antwerpen, werkt en op het terrein toegang had tot cruciale gegevens over containers die gescand zouden moeten worden. De dertiger zou zelf via de app SKY ECC met andere criminelen gecommuniceerd hebben over de werking van de scanners en manieren om controles te misleiden.

Maandag voerde de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in opdracht van de onderzoeksrechter huiszoekingen uit op het privé- en werkadres van de verdachte. Gisteren werd hij verhoord door de onderzoeksrechter die hem daarna heeft aangehouden wegens schending beroepsgeheim, passieve omkoping en lidmaatschap aan een criminele organisatie. De raadkamer beslist vrijdag over zijn verdere aanhouding.

Meest gelezen