foto: Radio 2

Drie apotheken in Limburg overvallen: in Hoeselt, Stevoort en Alken

Op drie plaatsen in Limburg zijn vanmorgen apotheken overvallen. Het gaat om gewapende overvallen op apotheken in Hoeselt, Stevoort (Hasselt) en Alken.  

De eerste overval gebeurde rond half 10 vanmorgen, toen was de apotheek langs de Tongersesteenweg in Hoeselt het doelwit. Even later werd een apotheek in het centrum van Stevoort en een apotheek in Alken overvallen. De 4 overvallers waren gekleed in het zwart en hadden zware wapens bij zich, waaronder een mes en een jachtgeweer. Ze hadden 2 auto's bij: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Tijdens de overval in Hoeselt werd er geen woord gezegd. Door middel van gebaren maakten de daders duidelijk dat ze met geweld hun slag wilden slaan. 

Cash geld en medicijnen

"Het zou gaan om 4 overvallers die gebruik gemaakt hebben van 2 voertuigen en ze hanteerden overal dezelfde werkwijze", zegt Pieter Strauven van het Limburgs parket. "Er zou cash geld meegenomen zijn en medicijnen. We zijn nu nog aan het bekijken over wat het precies gaat en hoeveel geld er weg is. " 

In Alken namen de daders de volledige kassa mee en wat medicijnen. In Hoeselt en Stevoort gaat het om een kleinere som geld en ook medicijnen. Er vielen geen gewonden. 

(Lees verder onder de foto)

Apotheek in Stevoort (Hasselt)
Radio 2

Even gesloten wegens overval

Aan de deur van de apotheek in Stevoort hing er een briefje aan de deur: "Voormiddag even gesloten wegens een overval". De politie was binnen in de apotheek om het onderzoek verder te voeren. Er werd een sporenonderzoek gedaan en in de buurt werd ook nagevraagd of er camera's zijn die de overvallen hebben gecapteerd. 

Oproep tot getuigen

De politiezone LRH heeft op verzoek van het Parket Limburg intussen het ganse onderzoek overgenomen. Parket en politie doen momenteel een oproep naar getuigen van deze feiten. Indien u getuige bent van deze feiten mag u contact opnemen op pz.lrh@police.belgium.eu.

Videospeler inladen...
Apotheek in Hoeselt
Radio 2

Meest gelezen