Inwoners Wemmel krijgen twee gratis zelftesten: "Om te gebruiken voor familiefeest"

De gemeente Wemmel gaat gratis corona-zelftesten uitdelen tijdens de feestdagen. Op die manier wil de gemeente inwoners motiveren om de tests te gebruiken als ze met kerst of oudjaar samenkomen met familie of vrienden.

Elk gezin in Wemmel krijgt binnenkort een brief met een QR-code in de bus waarmee ze twee gratis zelftests kunnen afhalen."De bedoeling is om de zelftest te promoten", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel). "Het is een goed middel om te voorkomen dat je besmet wordt of dat je anderen besmet. En dus zouden we graag de drempel verlagen door twee tests gratis aan te bieden. Dan kan je zien hoe gemakkelijk het is om jezelf te testen."

Het is de bedoeling dat inwoners van Wemmel de zelftesten gebruiken voor ze naar een eindejaarsfeest gaan. "Familiefeesten zijn belangrijk met het eindejaar", zegt Vansteenkiste. "Als je van familiefeesten houdt en iedereen test zich op voorhand, dan kan je zorgeloos feesten want dan ben je er vrijwel zeker van dat niemand besmet is."

Meest gelezen