Foto: De Vagant

Antwerps jenevercafé De Vagant sluit de deuren en draagt volledige collectie over aan het jenevermuseum in Hasselt

Het legendarische jenevercafé "De Vagant" in Antwerpen sluit zondag definitief de deuren. Uitbater Ronald Ferket wil zich voortaan toespitsen op het verwerken van al zijn kennis over de sterkedrank. De volledige collectie van het café gaat naar het jenevermuseum in Hasselt.

36 jaar lang was De Vagant een referentie voor al wie wel eens graag een jenever dronk. Daar komt vanaf zondag echter een einde aan. Uitbater Ronald Ferket sluit de deuren omwille van zijn leeftijd. "Je weet nooit hoeveel tijd je nog krijgt en ik wil met mijn laatste jaren een andere richting uit", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.  "Ik heb de beslissing gemaakt dat me volledig wijden aan het verwerken van al mijn kennis over jenever nuttiger is dan me amuseren met mijn klanten op café."

We schenken een collectie van 2.800 jeneverartefacten, verzameld over 36 jaar

De laatste flessen worden de komende weken verkocht aan klanten, de jenevercollectie boven het café gaat volledig naar het jenevermuseum in Hasselt. "En dat is best wel een uitgebreide collectie: 2.800 artefacten, verzameld over een periode van 36 jaar", aldus Ferket. "Daarnaast schenk ik ook het archief van het café en mijn jeneverknipselkrant."

Voor het café onherroepelijk dicht gaat, is er eerst nog een sluitingsweek met tal van activiteiten. "Zo is er donderdag een poëzieavond, waarbij Marcel Vanthilt gedichten komt brengen uit het gedichtenboek dat we samen met het jenevermuseum hebben uitgebracht."

Meest gelezen