Radio 2

2 voetgangers zwaargewond na aanrijding met lijnbus

Vanmorgen rond 8 uur heeft een lijnbus 2 voetgangers aangereden in de Wijk ‘Ons Dorp’ in Menen. Beiden werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen is hun toestand gestabiliseerd, maar ze zijn er wel nog altijd erg aan toe. 

Het ongeval gebeurde iets voor acht uur op een kruispunt langs de Guido Gezellelaan. De bus reed er 2 overstekende voetgangers, een vrouw van 46 en een man van 57, aan. Op het moment van het ongeval was het donker en regende het hard. De slachtoffers staken de drukke weg over, de buschauffeur merkte dat te laat op en kon een aanrijding niet vermijden. De slachtoffers werden geraakt door de voorzijde van de bus maar kwamen niet onder het voertuig terecht. 

Slachtoffers buiten levensgevaar

Enkele passanten en een omwonende ontfermden zich over hen tot de hulpdiensten ter plaatse waren. De voetgangers kregen de dringendste zorgen toegediend en werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen is hun toestand gestabiliseerd en verkeren ze niet meer in levensgevaar. Ze zijn er wel nog altijd erg aan toe.

Het parket van Kortrijk stuurde een verkeersdeskundige naar Menen om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval en de technische vaststellingen was er enkele uren in de buurt alleen maar beurtelings verkeer mogelijk.

Radio 2

Meest gelezen