Radio 2

Mini-boerenprotest: kinderen uit Hooglede komen met speelgoedtractor naar school

Aan de dorpsschool van de Geyte in Hooglede kwamen deze ochtend veel kinderen met hun speelgoedtractor toe. Kinderen van landbouwers, maar ook sympathisanten, steunen op die manier de boeren.

Een opvallend beeld deze ochtend in Hooglede: heel wat kinderen kwamen met hun speelgoedtractor naar school om zo de boeren te steunen. “Ik vind het leuk om een keer alleen met de tractor naar school te rijden”, zegt Cederic. “We doen het voor de boeren. De regels voor de boeren zijn een beetje te streng geworden en daarom kom ik met de tractor naar school vandaag.”

Op ons tandvlees

Nele, de mama van Cederic is blij met de opkomst. “We voeren vandaag actie omdat we een toekomst willen voor de landbouw in Vlaanderen en ook voor onze kinderen. We zijn ook zeer tevreden met de sympathisanten die ons gesteund hebben. Er zijn veel problematieken in de sector, waaronder de druk op onze landbouwgronden, de varkenscrisis die nu heel hard gaat en het vergunningenbeleid dat uitblijft. Deze middag verwachten we een heel grote opkomst, want iedereen zit op zijn tandvlees.” Kort na de middag voeren de boeren actie in Roeselare. Ze gaan daar rondjes rijden op de ring.

Radio 2
Radio 2
Radio 2

Meest gelezen