Zeven verdachten van rellen tijdens coronabetoging geïdentificeerd dankzij opsporingsbericht

In het onderzoek naar de rellen tijdens de coronabetoging zijn 7 verdachten geïdentificeerd. Dat zegt het Brusselse parket. Gisteren verspreidde de politie een opsporingsbericht voor 19 mensen die tijdens de rellen projectielen naar de politie zouden hebben gegooid of vernielingen zouden hebben aangebracht.

“De zeven verdachten werden uitgenodigd voor verhoor”, klinkt het bij het parket. "Het onderzoek inzake de identificatie van de andere personen is lopende."

Foto en beschrijving per verdachte

Voor de coronabetoging in Brussel op 21 november kwamen naar schatting 35.000 mensen samen om te betogen tegen het coronabeleid in ons land. Na de grotendeels rustige en vreedzame betoging hebben enkele relschoppers grote schade aangericht in de hoofdstad. 

In totaal waren er 44 arrestaties, geraakten er 3 politieagenten gewond en was er grote schade. Zo werden er 6 politiewagens beschadigd en werd er één politiescooter in brand gestoken. Daarnaast is er volgens de politie ook enorme schade aangericht aan openbare gebouwen en voertuigen, en werden er uitstalramen ingeslagen. 

De politie ging na de betoging al het beschikbare beeldmateriaal analyseren om verdachten te kunnen identificeren en eventueel te linken aan bepaalde feiten. Gisteren heeft de politie bijkomend een opsporingsbericht verspreid. In dat bericht geven ze bij elke persoon een foto en een beschrijving.

Meest gelezen