Stad Kortrijk waarschuwt voor valse mail voor boosterprik: "Geef nooit je bankgegevens voor een vaccinatie"

De stad Kortrijk waarschuwt voor oplichters die mails sturen voor de derde coronaprik, maar eigenlijk aan je bankgegevens proberen te geraken. Het bericht lijkt heel goed op een uitnodiging van de Vlaamse overheid, maar als je doorklikt, wordt er gevraagd om in te loggen via de app van je bank.

Stad Kortrijk waarschuwt dat er een phishing mail circuleert over de derde vaccinatie, de boosterprik. Het bericht lijkt heel goed op een uitnodigingsbrief van de Vlaamse overheid, maar wie doorklikt moet inloggen via zijn bank. Zo proberen de oplichters aan je bankgegevens te raken. Volgens de stad Kortrijk circuleert het bericht ook bij uitnodigingen van andere vaccinatiecentra. Er is voorlopig slechts één iemand in de val getrapt.

De stad benadrukt dat er bij een vaccinatie nooit gevraagd wordt om bankgegevens, het vaccin is namelijk gratis. 

Meest gelezen