Tien bewoners geëvacueerd bij brand in Diestsestraat in Leuven

Afgelopen nacht zijn tien bewoners geëvacueerd na een brand in de Diestsestraat in Leuven. De brand brak rond 2 uur uit in een winkel onder een appartementsblok. 

De brandweer moest vannacht uitrukken voor een brand in een winkel in de Diestsestraat in Leuven. De brand sloeg over op de appartementen boven de winkel. De brand kon snel geblust worden, maar er was enorm veel rookontwikkeling. Tien mensen werden uit het appartementsgebouw geëvacueerd.

Drie bewoners zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, ze hadden rook ingeademd. De anderen werden vannacht eerst opgevangen in de sporthal in de Rijschoolstraat en daarna konden ze terecht in een hotel. De bewoners kunnen nog niet meteen naar hun woningen terug door de rookschade. De stad zorgt voor een tijdelijk onderdak voor de slachtoffers. 

De winkel, waar keukengerei wordt verkocht, is zo goed als uitgebrand. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is, een branddeskundige is dat aan het onderzoeken. 

Meest gelezen