De eerste boosterprikken worden gezet.

Vaccinatiecentrum Flanders Expo draait weer op volle toeren

Na een sluiting van twee maanden is deze morgen het vaccinatiecentrum in Flanders Expo weer geopend. Honderden, voornamelijk oudere, Gentenaars stroomden in de voormiddag massaal toe voor hun boosterprik. "Drie kwartier voor de opening stonden al heel wat mensen enthousiast aan te schuiven", glimlacht verantwoordelijke Freya De Smet. 

De tweede fase van de vaccinatiecampagne is nog maar pas gestart en de Gentse vaccinatietrein is al niet meer te stoppen. Zo’n 2.000 Gentenaars zakken vandaag op afspraak af voor hun boosterprik. Maar niet alleen 65-plussers en zorgpersoneel zijn welkom, ook kinderen en mensen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen in Flanders Expo terecht. "Daarnet kwam ook een vader met zijn drie kinderen langs. Hij kiest er bewust voor om hen te laten vaccineren", zegt centrumverantwoordelijke Tony Martens. 

Centrumverantwoordelijke Tony Martens.

Full Monty

Het aantal prikken zal de komende dagen stelselmatig stijgen. "Omdat er nu nog heel wat oudere mensen om hun boosterprik komen, willen we het tempo niet te hoog leggen", vertelt verantwoordelijke Freya De Smet. "Daarom starten we met zo’n 2.000 spuitjes. Tegen volgende week zouden we weer dagelijks 3.000 spuitjes willen geven. Iedereen volgt zijn of haar afspraak goed op. Alle afspraaksloten zitten zelfs al vol tot 17 december. We doen daarom zelfs ons centrum in het weekend van 11 en 12 en 18 en 19 december open, om zo alle registers open te trekken. De Full Monty dus!"

Tijdens de vorige vaccinatieronde zijn er hechte vriendschappen ontstaan en zelfs romantische relaties

Centrumverantwoordelijke Tony Martens

Naast het vaste personeel stond deze voormiddag ook opnieuw een 70-tal vrijwilligers paraat om de Gentenaars naar het juiste hokje te begeleiden, een spuitje te plaatsen en hen bij te staan. Het viel meteen op dat niemand er met tegenzin stond. "Integendeel: iedereen is erg blij elkaar terug te zien", zegt Tony Martens. "We zien elkaar allemaal als een grote familie. De vorige vaccinatiecampagne heeft een enorme band gesmeed, die geleid heeft tot hechte vriendschappen en zelfs romantische relaties."

100e dag

Door de blokperiode zijn er momenteel minder studenten als vrijwilliger aan de slag. Het zijn vooral gepensioneerde krachten. Bernard is een van hen. "Het is mijn 100e episode hier in het vaccinatiecentrum", vertelt hij trots. "Tuurlijk heb ik geen moment getwijfeld om te komen helpen. Ik ben erg blij dat ik zoiets kan doen voor de samenleving en zo meehelp om het virus te stoppen."

Heel wat Gentenaars wachten even na hun prik.

Meest gelezen