Gemeente Sint-Pieters-Leeuw

Trouwste vrijwilligers van vaccinatiecentrum Zennevallei krijgen voortaan vergoeding

Een aantal niet-medische vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Zennevallei krijgt vanaf nu een dagvergoeding voor hun hulp. Tot voor kort was dat niet het geval, maar de burgemeesters van de verschillende gemeenten komen nu op die beslissing terug.

"Van bij de start van het vacciniatiecentrum hebben we beslist om geen vrijwilligersvergoeding toe te kennen. Onze vrijwilligers hebben daarover ook allemaal een overeenkomst ondertekend. Maar op dit ogenblik wordt er opnieuw opgeschaald en er zal nog een hele tijd gevaccineerd moeten worden", vertelt de burgemeester van Halle, Marc Snoeck (Vooruit). "Daarom krijgen de vrijwilligers die nog altijd meedraaien en dat ook zullen blijven doen voortaan een vrijwilligersvergoeding."

Niet iedereen zal dus een onbelast zakcentje kunnen bijverdienen in het vaccinatiecentrum. Alleen niet-medische vrijwilligers die van bij het begin meedraaien, krijgen binnenkort een dagvergoeding van zo'n 35 euro. "Intussen hebben een aantal mensen natuurlijk al afgehaakt, waarvoor trouwens alle begrip. En natuurlijk ook een dikke dankuwel voor al die vrijwilligers die vroeger meegedraaid hebben. Maar enkel diegenen die al de hele tijd meedraaien, krijgen daar nu een vergoeding voor", aldus de Halse burgervader.

In het vaccinatiecentrum Zennevallei aan sportcomplex De Bres in Halle kunnen inwoners van Halle, Sint-Genesius-Rode, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Drogenbos en Linkebeek terecht voor hun derde prik.

Meest gelezen