Vaccinatiecentrum Mechelen op zoek naar extra vrijwilligers

De eerstelijnszone Mechelen-Katelijne is voor haar vaccinatiecentrum op zoek naar extra vrijwilligers, voornamelijk (mensen met een (para)medische achtergrond zijn nodig. Het vaccinatiecentrum verhuist al voor de tweede keer en wordt vanaf 14 december ingericht in een leegstaand winkelpand aan de Guido Gezellelaan in Mechelen. Daar wil men tot 1.600 boosterprikken per dag toedienen.

Voor het nieuwe vaccinatiecentrum is de eerstelijnszone op zoek naar mensen met medische of paramedische achtergrond. Die worden in het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan ingezet vanaf 14 december. Tot 10 december is het vaccinatiecentrum gelegen in een leegstaande ziekenhuiscampus aan de Zwartzustersvest, nadat het eerst in de Nekkerhal was ingericht.

We zoeken (para)medisch geschoolde inwoners, maar ook burgers die willen meedraaien in het callcenter zijn welkom

In het nieuwe vaccinatiecentrum worden tien vaccinatielijnen ingericht, waar tot 1.600 prikken per dag kunnen worden gezet. De ambitie is om dat aantal snel te verdubbelen, zodat in januari zo'n 40.000 mensen een prik kunnen krijgen. Om alles vlot te laten verlopen, zoekt de eerstelijnszone naar vrijwilligers.

 "Wij doen dus een warme oproep aan onze (para)medisch geschoolde inwoners, actief of op rust, om zich op te geven, al naargelang hun mogelijkheden", aldus burgemeester Alexander Vandersmissen van Mechelen en zijn collega Kristof Sels van Sint-Katelijne-Waver. "Ook geëngageerde burgers die tijdens de voormiddagen willen meedraaien in het callcenter mogen zich melden. De link waarop mensen zich online kunnen melden verschijnt morgen op de website van stad Mechelen en gemeente Sint-Katelijne-Waver."

Meest gelezen