Radio 2

Verlamd straatkatje Marie-Lou krijgt tweede leven dankzij rolstoel op maat

Dankzij de gulle giften van heel wat dierenvrienden is Wendy van Zwerfkatjes Veurne erin geslaagd om de verlamde straatkat Marie-Lou een tweede leven te schenken. “Het is prachtig om te zien”, zegt Wendy.

Half oktober kwam de verlamde straatkat aan bij Wendy, in dierenasiel Zwerfkatjes Veurne. Het dier werd waarschijnlijk aangereden door een auto en zwierf rond in Koksijde, met de achterpoten achter zich aanslepend. Wandelaars belden de politie die hen naar Wendy doorverwees. Zij ontfermde zich over de kat en gaf haar de naam Marie-Lou. Wendy wou Marie-Lou een tweede leven geven door een rolstoel op maat te kopen, maar dat kost minstens 700 euro.

Gulle gevers

“Ik vond dat ik iets moest doen om te helpen, maar helaas heb ik in mijn dierenasiel niet genoeg geld om dat allemaal te betalen”, zegt Wendy. “Na een online oproep stroomden de giften binnen.” Heel wat mensen lieten hun groot dierenhart zien. “Het was echt hartverwarmend want iemand die ik totaal niet ken, schonk zelfs 100 euro.” In totaal haalde Wendy 1.200 euro op.

“Met dat geld kon ik wel zo’n op maat gemaakte rolstoel voor Marie-Lou kopen.” Twee dagen geleden kreeg ze de rolstoel rond haar lijf. “Tot mijn grote vreugde reageerde ze heel enthousiast en begon ze meteen vrolijk rond te stappen met de rolstoel. Het was echt prachtig om te zien. Je kan aan alles merken dat ze eigenlijk een tweede leven heeft gekregen. Ik ben alle gulle gevers enorm dankbaar.”

(Lees verder onder het filmpje)

Marie-Lou op wandel in haar rolstoeltje

Videospeler inladen...

Het overschot van de inzamelactie voor Marie-Lou zal Wendy gebruiken om de andere katten in haar asiel te helpen. “Er zijn helaas nog steeds veel katten die zorg nodig hebben en de kosten daarvan lopen hoog op”, zegt Wendy.

“Onlangs viel er een factuur in de bus van meer dan 4.000 euro, voor de verzorging en kosten van verschillende katten. Ik moet altijd een beroep doen op geld van adopties van katten en gulle gevers. Al het geld dat mensen geven, gaat enkel en alleen naar de opvang van de katjes.” Wie Wendy en de katjes wil helpen kan dat via de link naar de crowdfunding: ‘Help Zwerfkatjes Veurne’.

Meest gelezen