Radio 2

Verlichtingspalen dan toch van Blankenbergs fietspad gehaald: "Nieuwe zijn nog niet besteld"

De verlichtingspalen die in Blankenberge in het midden van een nieuw fietspad stonden, zijn verplaatst. Op de nieuwe is het nog een hele tijd wachten.

De omgeving van de Hugo Verriestlaan in Blankenberge wordt dit jaar heraangelegd met meer dan 2 kilometer aan nieuwe fietspaden. De oude verlichtingspalen werden nog niet weggehaald, waardoor ze in het midden van een nieuw fietspad stonden. De beelden werden online massaal gedeeld.

Waarschijnlijk is dat gelach ook het stadsbestuur ter ore gekomen. Blankenberge nam meteen contact op met de nutsmaatschappij en vroeg een snelle oplossing. En die kwam er want woensdag werden de palen plots verplaatst. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Op de nieuwe LED-verlichting is het namelijk nog wachten tot het voorjaar van 2022. 

"Nu blijkt dat de nieuwe verlichtingspalen zelfs nog niet besteld waren", zucht burgemeester Björn Prasse (Open VLD). "De bestelling werd wel meteen geplaatst, maar de palen zouden pas in het voorjaar van 2022 geïnstalleerd worden."

Meest gelezen