Ingesneeuwd in Denemarken, klanten en medewerkers brengen nacht door in IKEA

Zes klanten en een twintigtal medewerkers van de IKEA in het Deense Aalborg hebben woensdag de nacht doorgebracht in het warenhuis. Door een sneeuwstorm konden ze niet meer naar huis en geraakten ze letterlijk ingesneeuwd. Dat melden verschillende Deense media. De winkelmanager van de IKEA-vestiging bood alle gestranden een maaltijd aan, daarna mochten ze een bed uitkiezen in de showroom.

Woensdagavond viel er tot 30 centimeter sneeuw in de Deense provincie Noord-Jutland. De wegen werden afgesloten en ook het openbaar vervoer werd stilgelegd. De lokale overheden hadden iedereen afgeraden zich buiten te begeven tijdens de storm.

Daardoor geraakten de laatste klanten en de nog aanwezige medewerkers van het warenhuis in Aalborg letterlijk ingesneeuwd in de Deense IKEA-vestiging. Winkelmanager Peter Elmose besloot om alle gestranden een maaltijd en een bed aan te bieden, zodat ze de nacht comfortabel konden doorbrengen in de winkel.

Bekijk hier hoe bezoekers en winkelmedewerkers de nacht doorbrachten in de IKEA van Aalborg:

Videospeler inladen...
Mensen konden het exacte bed kiezen dat ze altijd al eens wilden uitproberen
Peter Elmose, winkelmanager IKEA Aalborg

"We sliepen in de showroom op de eerste verdieping, waar we bedden, matrassen en slaapbanken hebben", vertelt Elmose aan de Deense tabloid Ekstra Bladet. "Mensen konden het exacte bed kiezen dat ze altijd al eens wilden uitproberen". Elmose verklapt ook dat ze de avond doorbrachten met televisie kijken en dat alles "super goed verlopen is".

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Een van de mensen die de nacht doorbracht in de winkel was Michelle Barrett, een medewerker van een nabijgelegen speelgoedwinkel. “Het is veel beter dan in de auto slapen", vertelt ze aan de Deense publieke omroep DR. "We zijn gewoon blij dat ze ons binnen lieten. We lachten vooral om de situatie, omdat we dit waarschijnlijk nooit meer zullen meemaken", besluit Barrett.

Auto's geraken niet meer verder door een hevige sneeuwstorm in het Deense Aalborg - 1 december 2021
Henning Bagger

Meest gelezen