Busperrons Kampenhout-Sas binnenkort bereikbaar met een lift

Aan de busperrons van Kampenhout-Sas zullen liften geplaatst worden zodat minder mobiele mensen gemakkelijker de perrons kunnen bereiken. 

Er komen liften aan de bushaltes van het knooppunt Kampenhout-Sas. Op die manier geraken minder mobiele busgebruikers makkelijker op de perrons om daar een bus te nemen. Voor rolstoelgebruikers, mensen met een kinderwagen of mensen die moeilijk te been zijn, is het nu erg moeilijk om via de trappen het busperron te bereiken. 

"Als je geen gebruik kan maken van de trappen, ben je genoodzaakt om eerst de rijbaan over te steken en daarna het verhoogde perron op te stappen", zegt Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters. "Met een lift kunnen deze busgebruikers op een vlottere en veilige manier het perron bereiken." De minister is ook voorstander om twee liften te bouwen, voor elk perron één. 

Meest gelezen