© Radio 2

Hasselt zet eindejaar in met koopzondagen en een interactief waterkunstwerk

Het stadsbestuur wil in december inzetten op gezelligheid. Naast de gewone koopzondagen komt er ook een kunstroute en een interactief waterkunstwerk “Waterlight Graffiti”. Het publiek kan dan zelf een tekening maken met een natte spons.

Schepen Rik Dehollogne (N-VA) is in de weer met een nat sponsje waarmee hij figuren maakt op een groot paneel. Elk puntje dat nat wordt, licht op waardoor de tekening tegelijk een lichtkunstwerk wordt. “Ik ben aan het tekenen op dit kunstwerk. Met een aanraking kan ik lichtjes doen branden waarmee ik een tekening kan maken.” De stad voorziet verschillende activiteiten om de stad in de eindejaarsperiode gezellig te maken. “Er is straatanimatie en veel kerstverlichting, alle redenen om naar Hasselt te komen”, glundert de schepen.

Intussen is het natuurlijk nog wachten op wat er morgen op het overlegcomité wordt beslist. Want de experts adviseren om te drukke buitenevenementen te verbieden. De burgemeester van Hasselt wacht de beslissing van het overlegcomité af om Winterland verder te bekijken. “Ik denk dat we moeten afwachten wat het overlegcomité gaat beslissen”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Nu is Winterland open tot 23 uur met een coronapas en een mondmasker. Dat zijn volgens mij vandaag veilige maatregelen, maar als er meer maatregelen genomen moeten worden, zullen we die dan ook uitrollen.”

Meest gelezen