Videospeler inladen...

BEKIJK - "Onze vijanden doen ons iets aan, wij pakken hen harder terug": hoe gevaarlijk zijn drillrapbendes?

Vorige maand waarschuwde het Antwerpse parket en politie voor het stijgende geweld tussen rivaliserende 'drillrapgroepen'. Yassine Atari, reporter en fotograaf voor VRT NWS, slaagde erin om met zo'n bende af te spreken en kreeg een inkijk in hoe deze jongens, vaak minderjarig, denken en met wat voor wapens ze rondlopen.

Bekijk hieronder de video:

Videospeler inladen...

Het parket van Antwerpen gaf eind oktober al aan dat er enkele incidenten waren geweest tussen drillrapbendes, en dat er ook al voorleidingen waren geweest voor de jeugdrechter. "We moeten hier blijven op inzetten", herhaalde Kristof Aerts van het parket na het zien van de reportage in "De ochtend".

"Ook rondlopen met machetes en andere wapens is strafbaar", aldus Kristof Aerts van het parket van Antwerpen na het zien van de reportage over drillrapbendes:

Meest gelezen