AVS

Diereninspectie neemt 50 Roemeense straathonden in beslag in Gavere: "Eigenaars hadden nobele bedoelingen" 

In een huis in Asper, bij Gavere, heeft de diereninspectie 50 Roemeense straathonden gevonden die er in slechte omstandigheden leefden. De eigenaars wilden de dieren redden door ze naar Vlaanderen te brengen en te laten adopteren. De dieren werden ontdekt na klachten van buren over stank en lawaai. 

De inspectiedienst Dierenwelzijn heeft vandaag 50 honden in beslag genomen in een huis in Asper, bij Gavere. De Roemeense straathonden werden aangetroffen in slechte omstandigheden. De dieren woonden er in het huis, de eigenaars in een caravan ernaast .

"Ze zouden de honden niet uit winstbejag gehouden hebben", zegt Brigitte Borgmans van dierenwelzijn. "Ze wilden de dieren redden van een nog slechter leven in Roemenië en haalden ze daarom naar hier.  Een deel hielden ze zelf bij, een ander deel van de honden probeerden ze te laten adopteren, ook al hadden ze daar geen vergunning voor." Ook al waren de iniatieven nobel, toch is er een proces-verbaal opgesteld. 

Onderzoek loopt

Verder onderzoek moet nu uitwijzen waar de dieren precies vandaan komen en hoe ze naar België zijn gebracht. "De dieren worden nu eerst geregistreerd en gevaccineerd tegen allerlei ziektes", zegt Brigitte Borgmans. "De honden zijn overgebracht naar verschillende dierenasielen. Pas later zullen ze geadopteerd kunnen worden".

Meest gelezen