Van thuis lesgeven? Deze juf laat haar creativiteit de vrije loop: "Ik betrek zelfs mijn partner bij mijn lessen" 

De gemeentelijke basisschool van Leefdaal bij Bertem is deze week dicht. 1 op de 4 kinderen is er besmet met het coronavirus, en dus wordt er weer les van thuis gegeven. En daar probeert juf Ine Meert het beste van te maken. "Voor de gelegenheid heb ik mijn vriend in verkleedkleren gestopt en een rol gegeven als weerman Benny."

Door de vele coronabesmettingen is de gemeentelijke basisschool van Leefdaal bij Bertem deze week dicht. "Het was de laatste dagen heel moeilijk", vertelt juf Ine aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "De helft van de klassen zat thuis, dus je moest deels online, deels in de klas lesgeven. Het sluiten van de school was de beste oplossing voor iedereen."

Maar terwijl bij veel leerkrachten het water aan de lippen staat, is daar bij juf Ine niet veel van te merken. "Ik vind het wel eens leuk, maar het is goed dat je weet dat het thuis lesgeven eindig is. Ik probeer het creatief aan te pakken. Ik stuur altijd een mailtje naar de leerlingen met de taken van de dag, maar ik steek er ook altijd 'de mop van de dag' bij."

Benieuwd naar de mop van vandaag? Beluister hier het interview met Ine of lees verder onder het audiofragment.

Ook Ines lief ontsnapt niet aan het creatieve uitspattingen. "In de klas hebben we het elke dag over het weerbericht, maar om het nu leuk te maken heb ik mijn vriend in verkleedkleren gestopt. We hebben een personage 'Benny' gecreërd en hij presenteert elke ochtend op een ludieke manier, verkleed, het weer voor de kinderen."

Als alles goed gaat, moet manlief morgen voor de laatste keer in zijn verkleedkleren duiken. "Morgen wordt iedereen van de school nog eens getest en als die resultaten goed zijn, gaan we maandag opnieuw open."

Het lief van juf Ine duikt iedere dag in de verkleedkast voor haar lessen.

Meest gelezen