Kat die 8 jaar geleden verdween in Oud-Heverlee, duikt opnieuw op

De kat Twenty van Marie-Claire uit Oud-Heverlee is na 8 jaar opnieuw thuis. Ze werd gevonden in het Limburgse Tessenderlo. Vermoedelijk is ze in 2013 in de auto gekropen van Limburgse aannemers die toen naast Marie-Claire aan het bouwen waren. 

"Vorige maandag kregen wij een telefoon van iemand die vroeg of we een witte kat kwijt waren", vertelt Marie-Claire. "Maar dat zei ons niet meteen iets, we hebben de voorbije jaren ook al meerdere katten gehad, tot de man vertelde dat het ging om de kat Twenty. Toen herinnerden we ons dat die in 2013 is verdwenen. De man belde vanuit het Limburgse Tessenderlo, hij had onze Twenty gevonden en was ermee naar de dierenarts gegaan. En via die weg hebben ze ons opgespoord."

Beluister hieronder het hele verhaal van poes Twenty.

Marie-Claire heeft wel een vermoeden van hoe de kat in Tessenderlo terecht is gekomen. "In de tijd dat Twenty verdween, waren ze wat verderop huizen aan het bouwen en de aannemers waren van Limburg. We vermoeden dat de kat misschien bij hen in de auto is gekropen en zo in Tessenderlo is geraakt. We weten wel dat Twenty in een buurt is beland met mensen die graag dieren zien en die zich over haar ontfermd hebben."

Toen ze hier toekwam, ging ze meteen naar haar kattenbak in de berging, ze wist nog waar die stond

Ondertussen is Marie-Claire de kat gaan ophalen en het gaat er heel goed mee. "Je zou ze moeten zien, die kat is echt verdikt. Ze is totaal niet verwilderd, het is echt een sociale kat. Ze luistert wel niet meer naar de naam Twenty, ik weet ook niet hoe de mensen haar de voorbije 8 jaar noemden. Maar toen ze hier toekwam, ging ze meteen naar haar kattenbak in de berging, ze wist dus nog waar die stond."

De terugkeer van Twenty is nog om een andere reden een bijzondere gebeurtenis. "Vorige week is onze kat Biscuit gestorven, dat was de chouchou van mijn man. En Biscuit heeft Twenty jaren geleden nog gekend. Is dit toeval of niet, maar het lijkt alsof onze Biscuit laat weten: "In afwachting van een nieuw klein katje, stuur ik je Twenty". We hebben echt verdriet om Biscuit, maar dit maakt veel goed." 

Meest gelezen