Archieffoto

Kerstjumping in Mechelen voor tweede jaar op rij afgelast

Voor het tweede jaar op rij is de Kerstjumping in Mechelen afgelast. Die zou normaal gezien tussen kerst en nieuwjaar in de Nekkerhal doorgaan. Hoewel het Overlegcomité morgen pas bijeenkomt om te beslissen of onder andere binnenactiviteiten nog door kunnen gaan, hebben de organisatoren nu al beslist om het evenement te annuleren. 

"Met heel veel spijt in het hart moeten wij beslissen om de jumping opnieuw te annuleren. We stonden klaar om alles te organiseren, maar na lang beraad en overleg moeten we helaas forfait geven", kondigt voorzitter Gunter Van Lent aan op Radio 2 Antwerpen. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen als organisatie en we mogen de noodkreet van de zorg niet zomaar naast ons neerleggen."

In normale omstandigheden trekt de Kerstjumping jaarlijks zo'n 85.000 bezoekers. Maar volgens de huidige coronamaatregelen zou er geen publiek aanwezig mogen zijn. Dat zag de organisatie niet zitten. "De jumping moet een beleving en een aangenaam feest zijn. Zonder publiek zou het niet haalbaar en niet hetzelfde zijn", zegt Van Lent. 

We hadden nooit gedacht dat we dit jaar voor dezelfde situatie zouden staan. Het is bijzonder pijnlijk

Voorzitter Gunter Van Lent

"We hadden nooit gedacht dat we dit jaar voor dezelfde situatie zouden staan. Het is bijzonder pijnlijk, niet alleen voor mij, maar voor velen van ons. Helaas zullen de regels er morgen niet beter op worden", gaat Van Lent verder, verwijzend naar het Overlegcomité dat morgen vervroegd samenkomt. Nog voor er dus nieuwe maatregelen genomen worden, neemt de organisatie alvast deze beslissing. 

Omwille van een strakke planning kan de jumping ook niet verplaatst worden naar een latere datum dit jaar. Het is dus opnieuw uitkijken naar de editie van volgend jaar. De organisatie gaat de tickets wel terugbetalen. 

Meest gelezen