Radio 2

Kunstwerk Fluctus moet Roeselare herinneren aan coronacrisis

Tot 9 januari loopt de tentoonstelling Time and Tide in erfgoedhuis Ter Posterie in Roeselare. De expo werd opgebouwd rond Fluctus, een sculptuur van Tinus Vermeersch. Beeldend kunstenaar Tinus Vermeersch uit Roeselare won de wedstrijd die werd uitgeschreven door de stad rond het thema corona. 

De geplande vernissage vanavond gaat niet door omwille van de coronasituatie en het is nog maar de vraag wat het overlegcomité morgen zal beslissen. “Hopelijk mogen we de tentoonstelling gewoon openen”, zegt curator Louis-Philippe Van Eechoutte. “Zoniet, wordt Time and Tide verlengd en gaan we door na de voorziene einddatum op 9 januari.”

Time and Tide toont het werk van Stijn Cole, Stief Desmet Joost Gevaert, Robbert & Frank en Tinus Vermeersch. “Het zijn de 5 laureaten die werden geselecteerd uit 60 inzendingen die de stad Roeselare kreeg. Opdracht van de wedstrijd was een coronabeeld ontwerpen. "Een miniatuur van Fluctus, het winnende werk dat een romantisch beeld van een golf voorstelt, staat hier. Later komt er een grotere, bronzen versie van Fluctus ergens op een plek in Roeselare”, zegt Van Eeckhoutte. In de tentoonstelling Time and Tide brengt curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte het werk samen van de 5 laureaten die in hun werk tegelijk omgaan met stilte en de verstilde kracht van de natuur.  De tentoonstelling, die normaal dus loopt tot 9 januari 2022, is gratis. 

Meest gelezen