Videospeler inladen...

PODCAST - "Het is pijnlijk hoe sterk Libanon sinds 2018 achteruit is gegaan." Deze maand in Vranckx & Byloo

In augustus 2020 ging een lading ammoniumnitraat in de haven van Beiroet de lucht in. Meer dan een jaar later weten we nog steeds niet wat het goedje daar deed, en is er ook amper uitzicht op wederopbouw. Wat is er aan de hand in Libanon? Vranckx-Nomade Céline Jalil ging ernaartoe en vertelt over haar ervaringen in een nieuwe aflevering van de podcast Vranckx & Byloo.

Wat deed die gigantische lading kunstmest in de haven van Beiroet? Waarom laat een onderzoek zo lang op zich wachten? Zit Hezbollah er voor iets tussen? En hoe lang duurt het nog voor de Libanezen een nieuwe generatie politici krijgen die niet corrupt is?

Met die vragen trok Vranckx-Nomade Céline Jalil, die zelf Libanese roots heeft, naar Beiroet. En ze kwam zo mogelijk met nog meer vragen terug, vertelt ze in Vranckx & Byloo. Maar ze zag wel één lichtpuntje: "de jongeren zijn de sektarische verdeeldheid beu".

Bekijk hieronder de nieuwe aflevering van Vranckx & Byloo:

Videospeler inladen...

De nieuwe aflevering van Vranckx & Byloo is nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Praat mee over de podcast in de Facebookgroep Vranckx & Byloo.

Meest gelezen