FB Homestars vzw

Pop-upwinkel voor mensen die het financieel moeilijk hebben in Hasselt

Half december komt er in Hasselt een pop-upwinkel voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Kansarme gezinnen en dak- en thuislozen kunnen er onder meer speelgoed,  tweedehandskleding en schoenen uitkiezen. De winkel komt in de voormalige gebouwen van het bisdom Hasselt. 

"Het voormalige gebouw van het bisdom leent zich nu, in coronatijden, ook goed voor een dergelijke pop-upwinkel", zegt vrijwilliger Gemma Demandt. "Het bestaat uit veel kantoorruimtes, en daardoor kan je alles gescheiden houden." Kansarme gezinnen en daklozen kunnen er onder meer terecht voor kleding en schoenen, maar ook speelgoed en handtassen. Ze moeten dan wel eerst een uitnodiging krijgen van het OCMW of een Hasseltse armoede-organisatie. 

Wie spullen wil doneren voor de pop-upwinkel kan daarvoor op woensdag en zaterdag naar de voormalige gebouwen van het bisdom.  Die liggen aan het Vrijwilligersplein in Hasselt. 

Meest gelezen