Presentator Peter Van de Veire stopt na 13 jaar bij MNM: "Vrijdag 1 april is de laatste uitzending, geen mop"

Radiopresentator Peter Van de Veire stopt na 13 jaar bij zender MNM. "MNM was altijd mijn radiokind. Ik was bij de geboorte van een prachtige baby, maakte me af en toe zorgen toen de kleuter opgroeide maar intussen hoor en zie ik een kerngezonde tiener. Dus ik kan gerust afscheid nemen", klinkt het. Wat Van de Veire ná MNM zal doen, is niet bekendgemaakt.

Bekijk hier de aankondiging vanochtend, met een traantje bij collega's:

Videospeler inladen...

Gisteren vierde Van de Veire nog zijn vijftigste verjaardag, vanochtend kondigde hij zijn afscheid aan. De presentator, radiodj en radiostem blikt even terug en spreekt in lyrische bewoordingen over "spectaculaire jaren bij MNM, vol mooie verhalen en prachtige luisteraars". 

Steven Lemmens, nethoofd van MNM, bedankt Van de Veire: “Peter ìs MNM. Hij was er vanaf dag één bij. Zonder Peter was MNM niet de zender geworden die het vandaag is."

Maar het definitieve afscheid komt er exact over vier maanden - op 2 april - en daarbij zal Van de Veire de luisteraars uitzwaaien met een feest in Antwerpen, met "De grote Peter Van de Veire Sportpaleis show". De laatste uitzending staat de dag voordien gepland, op vrijdag 1 april. "Geen grap, geen mop", aldus Van de Veire.  

Bekijk hier de prille start van MNM (uit ons archief van maandag 5 januari 2009):

Videospeler inladen...

Hoe het begon
In 2008 was Peter Van de Veire één van de krachten die de nieuwe radiozender MNM mee oprichtte. Op maandag 5 januari 2009 was "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" het eerste programma dat te horen was op de jongerenzender. Over de jaren heen kreeg Peter het gezelschap in de ochtend van heel wat andere MNM-dj’s: Lieselot Ooms en Gunther Tiré, Eva Daeleman, Nasrien Cnops, Julie Van den Steen, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave.

Bijna dertien jaar MNM betekent ook heel wat straffe momenten. Zo presenteerde hij ooit de ochtendshow vanuit een reusachtige pot choco, al wandelend achter de vuilniskar, vanop een motor, in een vrachtwagen, samen met 100 kleuters, verbrak hij ooit het wereldrecord radiomaken.

Van de Veire zette zijn eerste stappen in de media in 1993 bij de regionale zender AVS. In 1997 maakt hij de overstap naar Ketnet om Studio.KET te presenteren. Twee jaar later was hij voor het eerst te horen op de radio en presenteerde hij "De afrekening" op Studio Brussel. Vanaf 2002 nam hij het middagblok voor zijn rekening met "De grote Peter Van de Veire show". Samen met Sofie Lemaire verhuisde hij in 2006 naar de ochtend met "De grote Peter Van de Veire ochtendshow". Tijdens de eerste en tweede editie van Music For Life (2006-2007) verbleef hij in het Glazen Huis. Sinds 2007 combineert Van de Veire radio met televisiewerk voor Eén en SBS.

Een jonge Van de Veire die MNM mee op de kaart zette.

Meest gelezen