Videospeler inladen...

Eerste echte sneeuw van deze winter in Vlaanderen en Brussel, maar blijft niet liggen

December is nog maar twee dagen bezig en daar zijn de eerste echte sneeuwbuien in Vlaanderen en Brussel. Vooral in het centrum van het land vallen hier en daar grote vlokken uit de lucht. Wie plannen koestert voor een sneeuwman of een sneeuwballengevecht, moet eerder naar de Ardennen trekken, want de sneeuw blijft niet liggen.

Het wordt vandaag erg wisselvallig en vrij koud met veel bewolking en buien die soms intens en winters van karakter kunnen zijn. Dat meldt het KMI. Aan de kust geldt code geel voor rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 kilometer per uur.

Bekijk hier enkele beelden van de sneeuwbuien vandaag:

Videospeler inladen...

In de Ardennen vallen er sneeuwbuien die voor een accumulatie van enkele centimeter kunnen zorgen. Elders is het ook niet uitgesloten dat het tijdens de hevigste buien even wit komt te liggen. Vanmiddag vallen de meeste buien in het westen waar ze ook gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen ­1 graad in de Hoge Venen tot 6 graden vlak aan zee.

Komende nacht wordt het droger met tijdelijk brede opklaringen. In Hoog­ België hangen veel lage wolken en kan er (aanvriezende) mist voorkomen. Ook elders in het land kunnen zich in de loop van de nacht mistbanken vormen die lokaal kunnen aanvriezen. Er is ook gevaar voor ijsplekken. De minima liggen tussen lokaal -­5 in de Ardennen en +3 graden aan zee met in het centrum van het land waarden in de buurt van ­1 graad.

Ook de volgende dagen blijft het nat. Morgen is het zwaarbewolkt met geleidelijk perioden met regen vanuit het westen. Ten zuiden van Samber en Maas valt er tijdelijk (smeltende) sneeuw. De maxima liggen tussen ­1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. De wind wordt matig tot vrij krachtig.

Zaterdag verloopt opnieuw grotendeels grijs met perioden van regen of motregen, maar het wordt wel zachter. Zondag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met sneeuwbuien in de Ardennen, maar ook in Vlaanderen buien die hier en daar winters kunnen zijn.

Bekijk hier het meest recente weerbericht:

Videospeler inladen...

Vorig weekend al viel er sneeuw in de Oostkantons. Onze ploeg ging toen al even kijken en kwam terug met dit verslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen