To the Point Events in Hasselt: annuleringen compenseren met online initiatieven

De coronamaatregelen werden stelselmatig verstrengd en de situatie in de ziekenhuizen blijft precair. Geen wonder dat de sector die het van ontmoetingen moet hebben in grote onzekerheid leeft. To The Point Events in Hasselt zag alvast een derde van alle activiteiten wegvallen, maar de online initiatieven vullen het coronagat.

To The Point Events is een evenementenbedrijf in de zeer ruime zin van het woord. Ze organiseren bedrijfsfeesten, beurzen, team buildings, familiedagen maar net zo goed ook productlanceringen. De huidige onzekerheid, de nieuw aangekondigde maatregelen en de algemene coronamalaise maken zulke activiteiten allemaal erg onzeker zegt Robin Paesen: “Als ik naar de annulaties kijk dan zie ik dat we al één derde van de activiteiten hebben mogen schrappen, en dat zal er niet op beteren.”

Een moeilijke situatie dus, maar de creatieve oplossingen die geïmplementeerd werden tijdens de eerste golf werpen nu ook hun vruchten af. “We hebben toen geïnvesteerd in online oplossingen met een grote studio. Zo kunnen we online congressen of productlanceringen streamen, of een eindejaarsshow maken voor werknemers van een bedrijf. In het algemeen proberen we klanten nu te overtuigen om hun fysieke evenementen om te vormen naar online concepten, en dat lukt vaak ook goed. We konden ook in een hoekje blijven zitten en wachten tot de storm zou overwaaien, maar dat hebben we niet gedaan. ”

Meest gelezen