Vaccinatiecentra overspoeld met vragen: "De uitnodigingsstrategie is nog niet voor iedereen duidelijk"

Er komen bij vaccinatiecantra veel telefoontjes binnen over de boosterprik. Het vaccinatiecentrum van eerstelijnszone Noord-Limburg in Peer merkt ook dat het callcenter veel vragen krijgt omdat de uitnodigingsstrategie niet helemaal duidelijk is. Ze benadrukken daar dat je best kan wachten tot de officiële uitnodiging, maar waarschuwen ook dat je moet uitkijken voor valse uitnodigingsmails. 

Veel mensen bellen bij vragen over de timing van de  boosterprik naar het callcenter in Peer. "Iedereen die ouder is dan 65, zorgkundige is, gevaccineerd werd met Johnson & Johnson of een zwakkere immuniteit heeft, zal sowieso voor 23 december aan de beurt komen in het vaccinatiecentrum van Peer of Lommel", aldus Maarten Mulkers van eerstelijnszone Noord-Limburg. "Maar aan de andere mensen kunnen we vaak geen sluitende duidelijkheid geven". 

Beluister hier het volledige gesprek met Maarten Mulkers op Radio 2 Limburg:

De uitnodigingen voor een boosterprik worden verstuurd afhankelijk van de leeftijd van de persoon, maar ook afhankelijk van de periode tussen de tweede en derde prik.  Wat ze bij eerstelijnszone Noord-Limburg wel kunnen garanderen, is dat midden december het vaccinatiecentrum in Lommel terug zal openen, naast dat in Peer.

Reservelijst QVAX

Elk vaccinatiecentrum werkt vanaf vandaag opnieuw samen met QVAX, maar dat zal in Noord-Limburg maar een beperkte impact hebben. "We proberen iedereen systematisch uit te nodigen. Andere keren ging dat heel vlot en waren er maar weinig slots die vrijkwamen", aldus Mulkers. "We willen wel zo efficiënt mogelijk werken, maar je op de reservelijst zetten is dus geen garantie, eerder een kans." 

Phishing mail

Op sociale media wordt gewaarschuwd voor een valse mail die je uitnodigt om een boosterprik te halen. Die mail lijkt van het Agentschap Zorg en Gezondheid te komen, maar het gaat om een phishing mail. "Je krijgt je uitnodiging per brief of per mail, maar als je heel zeker wil zijn, kijk je best online op je burgerprofiel.be. Dat is de oorspronkelijk bron van de overheid, dus als je uitnodiging daarin staat, kan je echt zeker zijn", geeft Mulkers nog als tip mee. 

Meest gelezen