Vaccinatiecentrum Lint verdubbelt capaciteit, maar kan die volgende week nog niet benutten: "Uitnodigingen aanpassen aan niet-verwachte Moderna-vaccins"

Het vaccinatiecentrum in Lint kan vanaf morgen dubbel zo veel mensen vaccineren als nu. Volgende week zal dat nog niet meteen gebeuren, omdat ze onverwachts ook het Moderna-vaccin krijgen om toe te dienen. De dosis daarvan is niet voor iedereen gelijk. Dat moet eerst duidelijk zijn per persoon, voor de uitnodigingen kunnen gestuurd worden. 

In het vaccinatiecentrum van Lint zijn er vanaf morgen acht lijnen in plaats van vier. Ze kunnen wel nog niet genoeg mensen uitnodigen om ook al die lijnen volgende week al te vullen. 

"Alle mensen die al een afspraak hadden, zijn verzekerd van hun vaccin", zegt Karolien Smets van het vaccinatiecentrum. "We kunnen alleen voorlopig geen nieuwe uitnodigingen sturen om de volle capactiteit volgende week te benutten." Dat zal pas volgende week dinsdag kunnen.

Verschil in dosis

Dat komt, omdat er onverwachts met Moderna zal moeten gevaccineerd worden in plaats van met Pfizer. "We hebben altijd met Pfizer geprikt en we zullen dat ook doen tot het einde van het jaar. Maar er komt ook Moderna bij. Op zich is dat geen probleem. Onze apothekers weten hoe ze dat moeten bereiden, maar het schema voor de uitnodigingen is anders. Aan elke persoon wordt een bepaald schema van vaccins gekoppeld. Daar moeten we nu even op wachten, voor we de nieuwe uitnodigingen voor Moderna kunnen versturen."

Bij Moderna zit er een verschil in de hoeveelheid vaccin die je krijgt, naargelang eventuele gezondheidsproblemen. Bij Pfizer zijn de dosissen voor iedereen hetzelfde.

Meest gelezen