Vakbond deelt warme handschoenen uit aan fietskoeriers: "Ze werken vaak in schrijnende omstandigheden"

De socialistische vakbond BTB-ABVV organiseert vandaag de "Dag van de fietskoerier". De bond wil meer erkenning voor de moeilijke werkomstandigheden van fietskoeriers. "Op deze koude dag geven we hen warme handschoenen. Zelfs dat is hen vaak niet gegund door hun werkgever", zegt Wim De Jonghe van BTB-ABVV op Radio 2 Antwerpen.

Op vijf plaatsen in ons land deelt de Belgische Transportarbeidersbond, een onderdeel van het ABVV, handschoenen uit aan fietskoeriers. "Het is een warm cadeau in koude tijden. Het zijn speciale handschoenen waarmee de koeriers ook hun app op de smartphone kunnen bedienen", zegt Wim De Jonghe (BTB) vanop de Groenplaats aan Radio 2 Antwerpen. 

Voor de socialistische syndacalisten is 2 december de "Dag van de Fietskoerier". "We zien dat de verschillende fietskoerierbedrijven hun werknemers niet voorzien van de correcte beschermingsmiddelen. Zo zagen we hier op de Groenplaats al verschillende natte fietskoeriers zonder regenkledij. Als vakbond strijden we voor deftige werk- en loonsvoorwaarden voor fietskoeriers", zegt De Jonghe. "Het is vandaag trouwens weer uitzonderlijk druk. Thuiswerk én slecht weer zijn ideaal om een afhaalmaaltijd te bestellen. We krijgen dan ook heel bemoedigende reacties van de fietskoeriers die blij zijn met het cadeau en met onze strijd." 

Meest gelezen