Peter Van de Veire stopt - BEKIJK: 7 straffe MNM-momenten met record, 7 sidekicks en presenteren vanuit een chocopot 

Radiostem Peter Van de Veire stopt na 13 jaar bij zender MNM. Een complete verrassing. De hyperenthousiaste Van de Veire maakte van in het begin MNM mee groot en dat is vaak te danken aan zijn "stunts". We doken in ons rijke VRT-videoarchief voor zeven toch wel straffe momenten: 

1. Die eerste "goeiemorgen" in 2009

"Een heel goeiemorgen, dit is een beetje radiogeschiedenis en jij bent erbij. Ontzettend welkom bij MNM", dat waren de eerste woorden van presentator Peter Van de Veire bij MNM, de opvolger van Radio Donna. 

De prille start van MNM (archiefbeelden van 5 januari 2009):

Videospeler inladen...

2. Wereldrecord radiomaken met steunkousen aan

Peter Van de Veire maakte in 2012 maar liefst 185 uur onafgebroken radio op MNM. Goed om het bekende Guinness Book of Records te halen. Een huzarenstukje met moeilijke momenten soms. "Op een bepaald moment heb ik steunkousen moeten aandoen, omdat ik al zo lang rechtop stond en het bloed maar naar mijn voeten bleef stromen. Tijdens de marathon kreeg ik ook cafeïnepillen toegediend, omdat dat beter werkt dan cola of koffie drinken", vertelde Van de Veire achteraf.

"Yes, we can en nu ga ik naar huis slapen", reageert Peter Van de Veire doodmoe op het record (archiefbeeld 18 juni 2012):

Videospeler inladen...

3. Ochtendshow vanuit een chocopot

Om het begin van de lente vrolijk in te zetten, presenteerde Peter Van de Veire vanuit een gigantische pot choco langs de E40 in Groot-Bijgaarden. In een surfpak liet hij zich zakken in 750 liter chocolade.

"Bij een ontbijt hoort een pot choco" (uit "De rode loper" van 16 maart 2009):

Videospeler inladen...

4. Gekibbel vanachter de vuilniskar

De straten van Antwerpen opkuisen en intussen radiomaken? Moet lukken, dachten Peter Van de Veire en zijn sidekick Julie Van den Steen twee jaar geleden. "O-n-w-a-a-r-s-c-h-i-j-n-l-i-j-k: alles stoppen mensen in de vuilniskar", beschreef Vande Veire toen. En Van den Steen... zij zag haar collega vooral "niets doen".

Peter Van de Veire en Julie Van den Steen combineren twee jobs (archiefbeeld 20 maart 2019):

Videospeler inladen...

5. Sidekicks komen, sidekicks gaan

Presenteren doe je met een team. Door de jaren heen kreeg Peter Van de Veire het gezelschap van zeven MNM-dj's of sidekicks: Lieselot Ooms en Gunther Tiré, Eva Daeleman, Nasrien Cnops, Julie Van den Steen, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave. 

De zeven sidekicks op een rij en er zit er al eens eentje bij met een ochtendhumeur (ruwe montage met archiefbeeld)

Videospeler inladen...

6. Over die gelekte naaktbeelden

Peter Van de Veire werd het slachtoffer van iemand die naaktbeelden van hem lekte. Ondanks de gêne durfde hij recht in de camera te kijken, reageerde en riep op om de beelden niet (langer) te verspreiden: "Je vindt me een crimineel? Een pervert? Een viezerik? Ga vandaag voor je spiegel staan. Kijk lang. Want jij wou toch die beelden zien? Ook een beetje pervers. Jij wou die doorsturen naar iedereen die je kent. Wel, dat was pas echt crimineel."

Peter Van de Veire vraagt stil te staan bij de gevolgen van het doorsturen van naaktbeelden (11 september 2020):

Videospeler inladen...

7. Einde van een tijdperk

Op 2 december 2021 kondigt Peter Van de Veire zijn afscheid aan bij MNM met een uitgebreid dankwoord voor zijn collega's en luisteraars. "Zoals zanger Stef Bos ooit zei "het is een kleine wereld, we komen elkaar vast weer tegen"", aldus Van de Veire (over de toekomst?).

"Zet de radio of app misschien toch even luider", zo begint Peter Van de Veire vanochtend aan zijn bekendmaking:

Videospeler inladen...

Meest gelezen