Hulpdiensten staken zoektocht naar chauffeur van vrachtwagen die in Waaslandhaven belandde 

In Beveren is de brandweer gestopt met de zoektocht naar een vermiste chauffeur van een vrachtwagen die in de Waaslandhaven terechtkwam. De arbeidsauditeur sluit niet uit dat de man zichzelf in veiligheid heeft kunnen brengen, hij is geseind. 

Op de kade van de Antwerp Euroterminal aan Blikken, in Beveren, kwam er onopgemerkt een vrachtwagen in het water terecht. Dat gebeurde woensdagavond rond 20 uur al, maar werd pas in de nacht van donderdag rond 3 uur duidelijk.

Op bewakingscamerabeelden is te zien hoe de vrachtwagen achterwaarts in het water terechtkwam en vrijwel onmiddellijk naar de bodem van het 18 meter diepe dok zonk. Op beelden is te zien dat er één man in de vrachtwagen zat. Later onderzoek wijst uit dat het om de Roemeense chauffeur gaat.  

Duikers van de brandweer konden de vrachtwagen snel lokaliseren, maar het lichaam van de chauffeur werd niet teruggevonden. Ook gisteren is er opnieuw 6 uur lang gezocht, zonder resultaat.  Het parket sluit niet uit dat de chauffeur toch op tijd is kunnen ontsnappen uit de vrachtwagen en zichzelf in veiligheid heeft gebracht. Hij is nu geseind. 

Meest gelezen