Yves Lampaert en ploegmaten promoten Ieper als fietsstad: “De Westhoek is het Toscane van Vlaanderen”

Stad Ieper gaat volgend jaar samenwerken met wielerploeg Quickstep om Ieper te promoten als fietsstad. De wielerploeg zal een promovideo maken in de streek en in de lente en in de zomer zullen er verschillende fietsacties zijn. De ploeg van Patrick Lefevere zal Ieper ook promoten op hun sociale media, waar ze wereldwijd meer dan 1 miljoen volgers hebben. 

Wielrenner Yves Lampaert werkt graag aan de campagne mee, want hij is fan van de streek. “Ik vind dat je de westhoek kan vergelijken met Toscane in Italië, de Westhoek is het Toscane van Vlaanderen. Het overgrote deel van onze trainingen gaat ook door in de Westhoek. Het is hier heel aangenaam om te trainen. Het zijn goede wegen met weinig verkeer. De afwisseling is heel tof en het verveelt eigenlijk nooit. Ik zit vooral op de heuveltjes en weggetjes rond Ieper te fietsen. Dat is voor mij de regio, waar ik het liefste fiets van allemaal.”

De eerste promobeelden van Quickstep met onder andere Lampaert en Declercq, die gisteren nog voor de vierde keer de award Kristallen Zweetdruppel kreeg, worden getoond in aanloop van de wielerklassieker Gent-Wevelgem, die dit jaar opnieuw start in Ieper. 

"Ieper in een prachtige fietsstreek"

De campagne voor 2022 kost Ieper zo’n 20.000 euro. In ruil zal Quickstep niet alleen reclame maken voor Ieper en de Westhoek. Maar stad Ieper mag ook exclusief de beelden gebruiken om zichzelf te promoten als fietsstad bij toeristische acties. En daar is schepen van Toerisme Diego Desmadryl (Open Ieper) blij mee: "Na alle corona-ellende kunnen we alle promotie gebruiken om ons volgend toeristisch seizoen te lanceren. Ieper is niet alleen een stad van de Eerste Wereldoorlog, maar we hebben ook een prachtige streek om in te fietsen. Die troeven moeten we nu ook gaan uitspelen".

Radio 2

Meest gelezen