Videospeler inladen...

BEKIJK - Zeg het met bomen: koppel  vraagt bos in Zottegem als huwelijkscadeau

In Zottegem is een huwelijksbos aangeplant, met bomen die werden aangekocht als huwelijkscadeau voor Kim en Guy. Het koppel trouwde al in september, maar plant zondag pas hun cadeau in de grond. "Binnen een paar jaar kunnen we op onze huwelijksverjaardag in ons bos gaan picknicken", lacht Kim.

Kim en Guy uit Erpe-Mere besloten voor hun huwelijk niet te gaan voor een klassieke formule met een groot feest en een cadeaulijst. In plaats daarvan organiseren ze een grote plantactie. "Iedereen heeft al spullen genoeg, dus we zochten iets wat duurzaam is en in de toekomst nog zuurstof kan geven", zegt Kim Devos. "We hebben gevraagd aan onze vrienden en familie om BOS+ te steunen. Die organisatie heeft dan een lap grond gezocht waar we onze bomen kunnen planten."

Ook al ruilt Kim haar wit trouwkleed in voor een warme onesie, toch zal het feestgevoel niet ontbreken zondag. "We hebben aan iedereen gevraagd om in een onesie te komen. Dat is iets dat iedereen heeft, maar in zijn kast laat liggen. Voor alle genodigden zorg ik natuurlijk voor een hapje en een drankje. Een vriend van mij zorgt voor wat akoestische muziek, want er is niet altijd aansluiting in een bos", lacht Kim.

Bijna 7.000 euro cadeaugeld ging naar de organisatie BosPlus. Onder hun begeleiding worden 14 soorten inheemse bomen geplant:

Videospeler inladen...

2.000 bomen

Voorlopig is het nog een weiland, maar binnen enkele jaren is Zottegem een bos rijker. Het wordt een gemengd bos van allemaal inheemse bomen. "Er worden zo'n 2.000 bomen geplant zondag", laat Kim nog weten. "Binnen enkele jaren kunnen we op onze trouwdatum in ons sprookjesbos gaan picknicken. Maar het is een openbaar domein, dus iedereen zal ervan kunnen genieten."

Meest gelezen