Caspar Huurdeman

Zulte schort buitenactiviteiten voor kinderen onder de twaalf jaar op: "We breken besmettingsrecords"

De gemeente Zulte heeft in samenspraak met de jeugd- en sportverenigingen beslist dat buitenactiviteiten voor kinderen onder 12 jaar nog zeker tot de kerstvakantie niet kunnen doorgaan. "We zitten met een enorm aantal besmettingen en we willen de scholen open houden", zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). 

De jongste voetballers van Jong Zulte zullen dit weekend voor de laatste keer dit jaar in actie komen. Alle wedstrijden en trainingen voor spelers onder de 12 jaar zijn vanaf maandag geannuleerd. De regel geldt voor alle buitenactiviteiten in de gemeente voor jonge kinderen. Eerder werden ook alle indooractiviteiten al opgeschort. "We zien een enorme besmettingsgolf in die categorie. Ook de ouders en de leerkrachten raken zo besmet. Het zorgt voor een onhoudbare druk op onze scholen. We willen die toch proberen open te houden tot aan de kerstvakantie, vandaar deze maatregel", verklaart burgemeester Simon Lagrange. 

De jonge kinderen zijn niet gevaccineerd, natuurlijk gaat het virus daar voortdurend rond

Tom Moerman, voorzitter voetbalclub Jong Zulte

De maatregel klinkt ingrijpend maar het verenigingsleven steunt de beslissing. "Het virus circuleert enorm bij de kinderen onder 12 jaar. Dat is ook logisch want ze zijn als enige bevolkingsgroep nog niet gevaccineerd. We mogen van geluk spreken dat er in de club nog geen grote uitbraken geweest zijn, maar het zou een kwestie van tijd zijn als we gewoon zouden verder doen", zegt Tom Moerman van voetbalclub Jong Zulte. 

Meest gelezen