RTV

Eén van de gevaarlijkste kruispunten van Vlaanderen toch niet conflictvrij vandaag: door regenweer zijn werken een week uitgesteld

In Turnhout werd normaal gezien vandaag het kruispunt van de ring en de Steenweg op Zevendonk conflictvrij gemaakt. Maar door de aanhoudende regen kan er niet gewerkt worden aan de verkeerslichten. Die moesten vandaag nog aangepast worden. Dat zal nu volgende week vrijdag gebeuren. Het is één van de gevaarlijkste kruispunten van Vlaanderen. Er gebeurden al heel wat ongevallen. Fietsers en voetgangers zouden er vanaf vandaag apart groen licht krijgen.

Dit artikel kreeg een update toen het Agentschap Wegen en Verkeer liet weten dat de aangekondigde werken vandaag niet plaats konden vinden. Ze worden uitgesteld naar vrijdag 10 december.

Vanmorgen zouden de verkeerslichten op het kruispunt aangepast worden. Dat wordt nu uitgesteld door het regenweer tot volgende week vrijdag, 10 december. Fietsers en voetgangers krijgen dan apart groen licht. Hun pad zal dan niet meer gekruist worden, door auto's, vrachtwagens of andere motorvoertuigen die afslaan.

"We zijn daar uiteraard heel tevreden mee. Het is een geweldig Sinterklaascadeau", zegt Linda Van Dooren van de Fietsersbond in Turnhout, in een reactie op de aangekondigde werken. "Al meer dan zeven jaar zijn we aan het ijveren voor conflictvrije kruispunten op de ring en dit was het gevaarlijkste in Turnhout."

Het is een geweldig Sinterklaascadeau

Linda Van Dooren, Fietsersbond Turnhout

Sinds deze zomer werd het kruispunt aangepast om het conflictvrij te maken. "We hebben onder andere een extra afslagstrook aangelegd op de Steenweg op Zevendonk en op de ring kwam een doorsteek. De verkeerslichten zelf zijn ook helemaal vernieuwd", zegt Gilles Van Goetgem van het Agentschap Wegen en Verkeer.

De Fietsersbond hoopt dat ook nog andere kruispunten volgen. "We willen ze inderdaad allemaal volledig conflictvrij maken. Dit kruispunt stond al hoog op de agenda, maar ook hetgene dat leidt naar Oud-Turnhout, bij de koffiebranderij. Dat stond tot voor kort in de top 10 van zwarte kruispunten, maar daarvoor zijn helaas nog geen concrete plannen."

Meest gelezen