67-jarige man uit Maaseik opgepakt na grote drugsactie in Limburg en Nederland

Eén van de verdachten die woensdag is opgepakt bij een grote politieactie in Limburg en Nederland is nu ook aangehouden. Het gaat om een 67-jarige Nederlander uit Maaseik.  

De man zou het kopstuk zijn van een criminele organisatie die zich bezighoudt met de illegale productie van sigaretten, de teelt van cannabis en de aanmaak van synthetische drugs. Gisteren verscheen hij voor de onderzoeksrechter in Tongeren, die besloot dat hij in de gevangenis moet blijven. De man werd al sinds woensdag als verdachte beschouwd, maar is nu dus ook aangehouden. 

Volgens het parket zou hij criminelen ondersteund hebben in hun activiteiten. Hij voorzag hen van geld, extra mensen en advies. 

Belgisch-Nederlandse politieactie

De Nederlander is nu aangehouden maar werd woensdag al opgepakt tijdens een politieactie. Er waren toen huiszoekingen op 14 adressen in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal, Oudsbergen en op 15 plekken in Nederland. Er werden 21 mensen opgepakt. Verder zijn er verschillende wagens, 70.000 euro en luxueuze uurwerken in beslag genomen. 

Meest gelezen