Tiener maakt reuzeadventskalender met opdrachten en complimentjes voor bewoners van woonzorgcentrum

De 13-jarige Lola De Vreese uit Aalter heeft een reuzeadventskalender gemaakt voor WZC Veilige Have. De bewoners kunnen nu elke dag, tot en met kerstavond, een doos openmaken met daarin een opdracht of een lieve boodschap. "Ik wil de ouderen zo een hart onder de riem steken in deze donkere coronatijden", zegt de tiener.

In woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter hebben ze een bijzonder geschenk gekregen van Lola De Vreese: een reuzeadventskalender. "Hij is echt heel groot. Hij neemt twee tafels in beslag", lacht ze. Ze knutselde de adventskalender ineen met kartonnen dozen, omdat ze vindt dat de bewoners van het woonzorgcentrum een lichtpuntje verdienen in deze coronatijden. 

"De coronamaatregelen zijn alweer verstrengd. Dat is voor niemand fijn, maar zeker niet voor de ouderen in rusthuizen. Zij mogen nu nog maar van 1 iemand bezoek ontvangen. Met deze adventskalender wil ik hen dat even doen vergeten", vertelt Lola op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Opdrachtjes en lieve boodschappen

In de dozen zitten allerlei verrassingen, zoals kleine opdrachtjes en lieve boodschappen. Er is bijvoorbeeld een doos met een complimentje, "U ziet er goed uit vandaag!", en een doos met lichtpuntjes. Letterlijk dan, want in de doos zit een snoer met lichtjes.

Een van de bewoners heeft mij een kaartje gestuurd om mij te bedanken

Lola De Vreese

De bewoners zijn blij met het geschenk van Lola. "Ik heb zelfs al een kaartje ontvangen van een bewoner, om mij te bedanken", vertelt ze trots. "De vrouw aan de balie vertelde mij ook dat het een heel goed idee is."

Het is trouwens niet de eerste keer dat Lola zich inzet voor het woonzorgcentrum. "Ik heb ook al eens een Valentijnsactie gedaan, samen met mijn zus. En vorig jaar heeft mijn zus een nieuwsjaarsbrief geschreven", vertelt de tiener trots.

Meest gelezen