Burgemeester Veerle Geerinckx

Burgemeester Zemst niet te spreken over federale controles bij horeca: "We voelen ons geviseerd"

De burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA) is boos omwille van de federale coronacontroles afgelopen donderdag bij de horeca in haar gemeente. De burgemeester voelt zich geviseerd. Daarmee lijkt het alsof de horeca in Zemst het precies niet goed doet, zegt ze.

De coronacontroles gingen niet uit van het gemeentebestuur of van de lokale politie, maar wel van de federale overheid. Inspecteurs gingen op pad om te kijken of de horeca in Zemst zich wel aan de opgelegde regels houdt. De burgemeester is daarover ontstemd en vraagt zich af waarom de horeca in haar gemeente geviseerd wordt. Ook stelt Geerinckx zich de vraag waarom er daar meteen berispingen moeten bijkomen, want zo slecht heeft Zemst het de afgelopen twee jaar niet gedaan.

“Onze crisiscel weet dat de problemen van de stijgende cijfers nu niet uit onze horeca komen. Wij weten dat onze uitbaters zich zeer goed aan de regels houden", zegt de burgemeester. "Handhaven dat tot een doel moet leiden wil zeggen: eerst informeren, sensibiliseren, ondersteunen en daarna kan je optreden waar de problemen zich stellen. Met de controles lijkt het alsof we het precies niet goed doen, terwijl wij denken dat er andere dingen aan de hand zijn. Dan kan je je afvragen: wat is hier eigenlijk de bedoeling van?"

Meest gelezen