Comedian Han Solo krijgt account terug van Facebook na gedoe over humoristische filmpjes

Facebook heeft de account van comedian Han Solo uit Merelbeke niet langer geblokkeerd. De sociale netwerksite diende ook excuses aan. Coucke zag deze week zijn account met 50.000 fans verdwijnen nadat Facebook aanstoot nam aan humoristische filmpjes. Coucke sprak van censuur, maar het bedrijf zegt dat het om een vergissing gaat. 

De facebookpagina van de komiek Han Coucke uit Merelbeke werd van het internet gehaald. Dat gebeurde naar aanleiding van enkele filmpjes waarin Solo opduikt als transfluïde Sint en een Taliban Piet. "Ik ben in shock, dit is censuur", vertelde Coucke daar eerder over. Hij heeft die censuur aangevochten en krijgt nu gelijk. Facebook komt nu terug op hun beslissing.

Eerder werd de hele Han Solo facebookpagina verwijderd omdat er iets verkeerds zou zijn met zijn filmpjes. "Die situatie legde ik woensdag uit bij Radio 2 Oost-Vlaanderen en zo begon de bal te rollen. Ik heb alle persartikels doorgestuurd naar het bureau in Amsterdam. Ik denk dat ze daar toch geschrokken zijn en het onderzocht hebben. Intussen hebben ze mijn pagina weer online gezet."

"Ik kreeg ondertussen alweer een melding dat er een probleem is met een van de filmpjes. Blijkbaar komt dat omdat het computersysteem werkt met een algoritme dat zich blijft vaststeken op een van de filmpjes. Gelukkig geeft het een melding op een oud filmpje en heb ik een rechtstreeks aanspreekpunt gevonden. Eind goed, al goed."

Bekijk hieronder een filmpje van Han Solo als Taliban piet en transfluïde Sint:

Meest gelezen